Márk

Nyáresti koncertsorozat a Városligetben

2012.07.01. 14:59

Programkereső

A klasszikus művek mellett könnyűzene, klezmer, cigányzene és operett is szerepel a július 12-én induló Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál műsorán.

Az eseménysort a MÁV Szimfonikus Zenekar Beethoven-koncertje nyitja július 12-én Kollár Imre vezényletével és Szabadi Vilmos vendégszereplésével. Július 16-án a Szent István Király Szimfonikus Zenekar fellépése következik, az idén Prima Primissima Díjra jelölt együttes Jandó Jenő közreműködésével állítja párhuzamba Beethoven és Brahms műveit. A klasszikus zenei műsorkínálat a Budapesti Vonósok Mozart-estjével folytatódik július 19-én, a fesztivál visszatérő résztvevőinek számító Budapest Klezmer Band július 23-án, a Budapest Bár pedig július 30-án ad koncertet.

A Szent István Király Szimfonikus Zenekar a Vajdahunyadvárban
A Szent István Király Szimfonikus Zenekar a Vajdahunyadvárban

Az idei program újdonsága a Fugato Orchestra "Ha ezt Bach hallaná..." című műsora lesz július 26-án, mellyel a progresszív zenékre fogékony közönséget célozzák meg. Augusztus másodikán látványos operett showműsorral a HungarOperett zenekara fog fellépni, majd hatodikán a Magyar Virtuózok Kamarazenekar Vivaldi-estje lesz hallható Szenthelyi Miklós hegedűművész közreműködésével. A városligeti koncertsorozatot augusztus 9-én a 100 Tagú Cigányzenekar koncertje zárja.