Csilla, Noémi

Fidelio Klasszik: Bálint Gábor és Elek Dóra

2012.07.05. 13:15

Programkereső

A Fidelio és a Klasszik Rádió magazinműsorának július 7-i adásában egyebek mellett szó lesz még a szombathelyi Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztiválról is.

A klasszikus művek mellett igényes könnyűzene, klezmer, cigányzene és operett is szerepel az idei Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál műsorán. A július 12-én induló, kilenc hangversenyből álló koncertsorozatot szervező Musica Hermina Alapítvány vezetőjével, Bálint Gáborral beszélgettünk a nagymúltú rendezvény idei újdonságairól.

12 parancsolat címmel látott napvilágot a Baltazár Színház könyve. A színészekről készült fotók és írásaik mellett a kötetben Tóth Krisztina és Vörös István versei szerepelnek. A kétnyelvű, nagyon igényes, több mint százoldalas kiadvány előkészületeiről, illetve a Baltazár nyári terveiről Elek Dóra, a Baltazár Színház vezetője mesélt.

Baltazár Színház: 12 parancsolat
Baltazár Színház: 12 parancsolat

A Fidelio Klasszik nyári adásaiban visszatekintünk majd az első félév legizgalmasabb témáira. Első júliusi műsorunkban egy Réz Andrással készült interjút elevenítünk fel. A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház munkatársai 2012. január 20-án este megnyitották a KÖKI Terminál 2. emeletén a KMO Nyitott Könyvespontot. Ez a külföldi minta alapján megvalósuló kezdeményezés nem más, mint egy ingyenes és mindenki számára könnyen elérhető közkönyvtár. A nyitott könyvszekrény ötletéről, a megvalósulásról és nem mellékesen az olvasás mai szerepéről beszélt Réz Andrást kérdeztük, aki írói és olvasói minőségében adta át az érdeklődőknek a Nyitott Könyvespontot.

A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére július 8-án, vasárnap este hét órától kerül sor, a következő héttől pedig a Fidelio Klasszik archívumában is meghallgathatók az interjúk.

A rádió a műsorváltoztatás jogát fenntartja.