Irén, Írisz

Művészeti tanács alakult az MR Gyermekkórusnál

2012.09.01. 08:40

Programkereső

A testület elsősorban a gyermekkórus hazai és nemzetközi művészeti életben való aktívabb részvételét kívánja elősegíteni.

A művészeti tanács létrehozásának célja ezeken túl az, hogy az MR Gyermekkórus a közszolgálati adók számára készített felvételek, programok elkészítésében is többet működjön közre, s ebben a tanács szakmai támogatást, hátteret biztosítson - tudatta az MTI-vel csütörtökön a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs osztálya.

A közlemény szerint az MTVA vezérigazgatója, Böröcz István kezdeményezésére megalakult művészeti tanács tagjai a befogadó iskola mindenkori igazgatója, az iskola megválasztott szülői munkaközösségének elnöke, a gyermekkórus vezető karnagya és egy kórustag. A tanács elnöke a Közszolgálati Kulturális Előadó-művészi Kft. mindenkori ügyvezető igazgatója, azaz jelenleg Borbély-Urquhart Julianna. A művészeti tanács havi rendszerességgel ül össze, és folyamatosan figyelemmel kíséri a gyermekkórus tevékenységét, szerepléseit. Rendszeresen értékeli a fellépéseket, a felmerülő szakmai kérdésekben pedig véleményez és javaslatot tesz.

MR Gyermekkórus
MR Gyermekkórus

"A művészeti tanács a befogadó iskola és a mindenkori fenntartó közötti párbeszéd és kölcsönös egyeztetés évtizedes hiányát kívánja pótolni. E testület híd lesz a befogadó iskola, a szülők, a diákok és a mindenkori fenntartó között. Bízom benne, hogy a művészeti tanács tevékenységével hatékonyabb lesz az MR Gyermekkórus tevékenysége, és megújulva vehet majd részt mind a kóruséletben, mind a megújult közmédia műsorkészítésben" - mondta az MTVA vezérigazgatója az alakuló ülésen.

Böröcz István emlékeztetett, a megújulás keretében az MR Gyermekkórus élére július végén Matos László került, továbbá folyamatban van az eddig elmaradt, ugyanakkor elengedhetetlen szerződéskötés a gyermekek muzikális oktatását végző és a kórusnak helyt adó Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskolát fenntartó önkormányzattal.

Daróci Bárdos Tamás: Üszküdárá, km.: MR Gyermekkórus, vez.: Eőry Krisztina