Gertrúd, Patrik

Barokk Fesztivál a Szent Mihály-templomban

2012.09.04. 09:33

Programkereső

Szeptember 20. és október 7. között hetedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Barokk Fesztivált, ahol más-más, e korszakbeli zeneszerző életműve mellett egy-egy régió művészetét mutatják be.

"Budapest nem barokk város, de éppen elég emléket őriz e korból, hogy a hazai és a külföldi turistáknak, helyi lakosoknak látnivalót és igényes kikapcsolódást nyújtson. Fesztiválunk pontosan ezt emeli ki: megújulás, újjászületés, az új felfedezése a régi tiszteletben tartásával. Modern technológiai feltételekkel, barokk templomban, barokk zene modern és historikus előadásban, fiatal és tiszteletben álló művészek közreműködésével"- jegyezte meg Legeza Dénes, a fesztivál szervezője. A barokk zeneszerzők művei mellett hallhatók lesznek a klasszika és a romantika korának remekei is.

Belvárosi Szent Mihály-templom
Belvárosi Szent Mihály-templom

Az idei hangversenyek művészei között megtalálhatjuk többek között Illényi Katicát, Zádori Máriát, Bakos Kornéliát, Szászvárosi Sándort, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar vagy épp a Kodály Filharmónia Debrecen művészeit. A helyszín a Belvárosi Szent Mihály templom lesz, amely igazán autentikus környezetet nyújt a fesztiválhoz, hiszen a szentélyében 1765-ös freskók láthatók, a hallgatóság pedig domonkos szerzetesek által készített intarziás padokban ülhetnek.

Händel: Messiás - How beautiful are the feet, km.: Zádori Mária (szoprán), Carmine Celebrat Kórus, vez.: Zimányi István