Gertrúd, Patrik

Emiatt nem kell legurulni a hegyről!

2012.09.10. 14:07

Programkereső

Szeptember 21. és 30. között rendezik meg a szegedi Szent Gellért Fesztivált. Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk a 28-i koncerten!

A Magyarország egyik első püspökének nevét viselő rendezvény alapítója és művészeti igazgatója a Pro Cultura Hungarica díjas Robert Christian Bachmann. A koncertsorozat fő célja, hogy olyan komolyzenei eseményre hívja a szegedi, vajdasági, bácskai, bánáti és országos közönséget, amely a vallás, a zene és a spiritualitás szoros kapcsolatát is kifejezi. A tíznapos fesztiválon olyan muzsikusok és együttesek lépnek fel, mint a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Vaszy Viktor Kórus, a Szent Gellért Akadémia, a Stadler Quartet vagy Vámosi-Nagy Zsuzsa. A hangversenyek sorát előadások is színesítik. A zene és az idegtudomány ideggyógyászati aspektusainak részleteibe Prof. Dr. Párducz Árpád, míg a pszichológiaiakba Prof. Dr. Janka Zoltán avatja be a hallgatóságot. A zenei program mellett zenei installáció és gobelin kiállítás is tovább színesíti a programok sorát.

Szent Gellért Akadémia, Yoon Kuk Lee és Robert Christian Bachmann
Szent Gellért Akadémia, Yoon Kuk Lee és Robert Christian Bachmann

Kérdésünk: Melyik évben volt az első Szent Gellért Fesztivál Szegeden?

Ha a helyes választ szeptember 24-ig megjelöli, öt olvasónk másodmagával vendégünk lehet a 28-i, este fél nyolckor a Dómban kezdődő rendezvényen.