Csilla, Noémi

Domingo fesztivált indít

2012.10.13. 09:16

Programkereső

A Plácido Domingo Fesztivált október 25. és november 3. között olyan muzsikusokkal rendezik Andalúziában, mint Ana María Martínez vagy Pinchas Zukerman.

A világhírű tenor, az Operalia nemzetközi operaverseny alapítója maga is fellép Massenet Thaïs című operájában a sevillai Teatro de la Maestranzában, Nino Machaidze és Micaëla Oeste, valamint a Real Orquesta Sinfónica de Sevilla közreműködésével, továbbá egy gálaestet is dirigál majd Malagában. A kamarakoncertek során áll majd színpadra többek között Pinchas Zuckerman hegedű- és Ángel Romero csellóművész és fellép még az igen ritkán hallható Ivo Pogorelich is, aki tudása mellett a Chopin-verseny és a kizárása ellen tiltakozó zsűritag, Martha Argerich okán lett híres.

Placido Domingo
Placido Domingo

"Rendkívül izgatott vagyok, mert számos nagyszerű művész fogadta el meghívásomat a fesztiválra" - nyilatkozta a tenor. "Sok év után ezek lesznek az én első előadásaim ebben a kulturálisan gazdag és történelmileg fontos városokban, Sevillában és Malagában. Nagyon várom a visszatérést, ami kicsit olyan lesz, mintha haza mennék" - mondta Domingo.

Az énekes az idei évadban azonban nem csak itt látható-hallható. Repertoárjába két bariton szerepet is beemel: Francesco Foscarit az I Due Foscari című művében Los Angelesben, míg Germontot a Traviátában a 45. évadába lépő Metropolitan Operában énekli.

Puccini: Turandot - Nessun Dorma, km.: Placido Domingo