Csilla, Noémi

Kocsis Zoltánt kiengedték a kórházból

2012.10.29. 14:30

Programkereső

Kielégítő egészségi állapotának köszönhetően október 27-től magánszanatóriumban kezdődött meg az NFZ fő-zeneigazgatójának rehabilitációja.

Kovács Géza, az NFZ igazgatójának a családdal egyetértésben kiadott közleménye szerint a váratlan megbetegest követően a szeptember 20-i, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben végezett műtét után a művészt azóta is ott gyógyították. Kocsis Zoltán és családja ezúton is kifejezésre juttatja háláját a - szó szerint - életét megmentő műtétért és az azt követő gondos, körültekintő és odaadó gyógyításért és ápolásért, melyben a művészt az Intézet orvosai és ápoló személyzete részesítették.

Kocsis Zoltán
Kocsis Zoltán

Kocsis Zoltán október végétől rehabilitációra egy magánszanatóriumba vonult, látogatókat továbbra is csak a legszűkebb családi és munkatársi körből fogadhat. Teljes felépülésére a legteljesebb nyugalom és folyamatos orvosi felügyelet mellett hónapok múltán kerülhet sor, ugyanakkor legközelebbi munkatársaival már - a legnagyobb kímélet mellett - konzultál a munkáját érintő főbb kérdésekről.

Mint az ismeretes, Kocsis Zoltán koncertjeit felépüléséig vendégkarmesterek vezénylik, december 14-re, Pécsre meghirdetett szólóestje azonban elmarad. Ahogy korábban megírtuk, a Nemzeti Filharmonikusok fő-zeneigazgatóját, a kétszeres Kossuth-díjas zongoraművészt, aki idén májusban ünnepelte hatvanadik születésnapját, váratlan megbetegedés miatt szeptember 20-án kórházba szállították, majd több órás kardiológiai műtét következett. Azóta a világ minden részéről érkeztek a jókívánságok, melyeket közleményben köszönt meg a művész. Az orvosok bizakodóak, a tervek szerint a karácsonyra meghirdetett Diótörő előadásokat (december 22., 23., 27. - Müpa) már ő vezényli.