Márk

Baráti és Beethoven

2012.10.31. 14:04

Programkereső

November 3-án és 4-én Baráti Kristóf és Würtz Klára a zeneszerző összes hegedű-zongoraszonátáját megszólaltatja a Bartók Emlékházban.

Világhírű hegedűsünk, Baráti Kristóf és a Hollandiában élő kiváló zongoraművész, Würtz Klára négy hangversenyen (mindkét nap 11-kor és 18 órakor) játssza el a Beethoven opusokat. A különleges projekt élő lemezbemutató: a holland Brilliant Classics szeptemberben jelentette meg négy CD-n az összes szonátát a két művész előadásában. A lemez kitűnő kritikai fogadtatásban részesült, Németországban az év komolyzenei lemeze díjra jelölték. 

Baráti Kristóf, Würtz Klára, Beethoven, Brilliant Classics
Baráti Kristóf, Würtz Klára, Beethoven, Brilliant Classics

A "Lady Harmsworth" nevő Stradivari hegedűn játszó Baráti Kristóf mozgalmas napokat tud maga mögött-előtt: október 12-én Tallinban az Észt Nemzeti Szimfonikus Zenekarral Bartók 2. hegedűversenyét, október 18-án és 19-án Hannoverben az Északnémet Rádió Filharmonikus Zenekarával Barber Hegedűversenyét játszotta. Október 26-án a Festetics Palotában lépett fel az Anima Musicae Kamarazenekarral, mely hangversenyen kritikusunk is ott volt. A budapesti Beethoven-projekt után Moszkvába utazik, ahol november 15-én a Moszkvai Állami Szimfonikus Zenekarral Lalo Spanyol szimfóniáját játssza.