Béla

Nemzedékek zenéje - rapid játék

2012.11.06. 16:37

Programkereső

A Honvéd Férfikar a fenti címmel ad kortárs zenei koncertet november 12-én. Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk az eseményen!

Az 1949-ben alakult Honvéd Együttes 2011-ben Prima Primissima díjat nyert. Az együttesbe tartozó Férfikar művészi színvonalát a Bartók Béla-Pásztory Ditta-díj is jelzi. A ma 40 fős társulat művészi nyitottsága és szakmai színvonala Európa kiemelkedő kórusainak sorába emeli. 63 éves fennállásuk alatt világszerte számos világhírű karmesterrel és koncerthelyszínen adtak nagysikerű hangversenyt. 

Honvéd Férfikar
Honvéd Férfikar

A Honvéd Férfikar november 12-i hangversenyén Kodály Zoltán Gesang der Ungarn (A magyarok éneke) című, eddig be nem mutatott német nyelvű versre komponált kórusművét is előadja, Kodály Zoltánné engedélyével. Az esten felcsendülnek továbbá Szalai Katalin, Csemiczky Miklós, Farkas Ferenc és Vajda János művei. Vezényel Strausz Kálmán, Liszt-díjas karnagy. 

Kérdés: Hány évvel ezelőtt született Kodály Zoltán?

Ha a helyes választ november 10-ig megjelöli, öten másodmagukkal vendégeink lehetnek az este hétkor a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványtermében kezdődő hangversenyen.