Fülöp, Evelin

Grazioso Érdi Tamással - rapid játék

2012.11.13. 16:15

Programkereső

November 19-én közös koncertet ad Érdi Tamás és a Grazioso Kamarazenekar. Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk az eseményen!

Érdi Tamás 1979-ben született Budapesten. Már tizenöt évesen a Budapesti Tavaszi Fesztiválon Vásáry Tamás vezényletével eljátszotta Mozart A-dúr zongoraversenyét. 1995-ben első helyezést ért el Moszkvában a Louis Braille Nemzetközi Zongoraversenyen. 1994-től a Bécsi Zeneakadémia növendéke volt. 2002-ben a torontói Royal Conservatory of Music ösztöndíjasaként szerzett művészdiplomát. Itthon szinte minden szimfonikus zenekarral játszott már, 2007-ben Kocsis Zoltán felkérésére Pécsett a Pannon Filharmonikusokkal Chopin, Budapesten a Nemzeti Filharmonikusokkal Mozart d-moll zongoraversenyét játszotta. 2008-ban megkapta a 30 év alatti tehetséges fiataloknak járó Junior Príma díjat, ami hazánkban az egyik legnagyobb elismerésnek számít. 2008 decemberében a New York-i ENSZ Palotában ő adott koncertet a Fogyatékosok Nemzetközi Világnapján. 2010-ben megkapta a Prima Primissima díjat. Eddig 23 országban koncertezett.

Érdi Tamás
Érdi Tamás

Kérdésünk: Melyik évben jelent meg Érdi Tamás My Favourite Liszt & Bartók Pieces című albuma a Hungarotonnál?

Ha a helyes választ november 16-ig megjelöli, egy olvasónk másodmagával vendégünk lehet az este fél hétkor a Szalay Szalonban rendezett hangversenyen.