Benedek

Adventi ünnepvárás az Esterházyaknál

2012.11.26. 11:09

Programkereső

Idén is három helyszínen, három különleges programsorozattal, varázslatos karácsonyi hangulattal várja látogatóit Fraknó vára, a lakompaki és a kismartoni Esterházy-kastély.

Az első adventi hétvégén a már téli álmát alvó, mesébe illő fraknói, barokk vár karácsonyi díszbe öltözik. A bástyáról forralt bort kortyolgatva csodálhatjuk meg nem csak a várat, hanem a fantasztikus környezetet is. A szervezők változatos keret- és gyermekprogramokról is gondoskodnak, melyet vásárosok, gólyalábasok és tűzakrobaták színesítenek. Nem maradatnak el a gasztronómiai specialitások és a karácsonyfa vásár sem. A vár kiállításaiban magyar nyelvű idegenvezetés előzetes bejelentkezés alapján lehetséges. A faluból 30 percenként buszjárat közlekedik a várhoz. A programok november 30-án 14 és 18 óra, december 1-jén és 2-án 11 és 18 óra között lesznek megtekinthetők.

Fraknó vára, Esterházy-kastély
Fraknó vára, Esterházy-kastély

A második adventi hétvégén a Burgenland legnagyobb élő karácsonfáját rejtő, álomszépen feldíszített Lakompaki (Lackenbachi) kastély nyitja meg kapuit az odalátogató vendégek előtt. A karácsonyi hangulatot kézművestermékek és foglalkozások, helyi ínyenc falatok, a mesebeli kivilágítás, karácsonyi dalok és színes gyermekprogramok teszik teljessé. Az események december 7-én 16 és 21 óra valamint december 8-án és 9-én 14 és 20 óra között zajlanak.

Lakompaki (lackenbachi) Esterházy-kastély
Lakompaki (lackenbachi) Esterházy-kastély

A harmadik adventi hétvégén a kismartoni Esterházy-kastélyon a sor, hogy elkápráztassa ünnepi díszeivel a látogatókat. Legyen részese Ön is az Esterházy Tündérvilágnak és hagyja, hogy elvarázsolja az adventi hétvégék záróállomása, a festői környezetben található, európai hírű Esterházy-kastély! A hagyományos kézműves vásáron számos kedves ajándékötlet, karácsonyfa vásár, forralt bor, puncs és sült gesztenye várja a látogatókat. A gyerekeket is megannyi izgalmas programmal örvendeztetik meg, hiszen ezen a hétvégén ellátogat Kismartonba a meséből jól ismert Rudolf, a pirosorrú rénszarvas is valamint bábszínház előadásokkal, karácsonyi ajándék készítéssel és keksz sütéssel várják a vendégeket. Aki szeretné a karácsonyi ünnepvárás pillanatait még színesebbé és még emlékezetesebbé tenni, annak Burgenlandban a helye!

Kismartoni (eisenstadti) Esterházy-kastély
Kismartoni (eisenstadti) Esterházy-kastély