Géza

Szilveszterezzen együtt Presser Gáborral!

2012.11.29. 16:30

Programkereső

December 31-én ismét az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor zenéje tölti be a Müpa hangversenytermét. Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk a koncerten!

A már hagyománynak számító koncert egyik legfőbb vonzerejét azok a produkciók jelentik, amelyek ritkán, vagy soha korábban nem voltak hallhatók, köztük olyanok is, amelyek nagy valószínűséggel kizárólag egyszer, ez alkalommal hangzanak el. A hangverseny vendég együttese ezúttal a Bubnó Tamás vezette Szent Efrém Férfikar lesz.

Presser Gábor és Rácz Zoltán a szilveszteri koncert próbáján
Presser Gábor és Rácz Zoltán a szilveszteri koncert próbáján

A koncert első része hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel, amely a nemzetközi hírű énekegyüttes produkcióival egészül ki. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki.

Míg a koncert első felét percre pontosan meg kell tervezni - hiszen elképzelhetetlen lemaradni az éjfél pillanatáról - a második rész már jóval kötetlenebb, időtartama függ a közönség akaratától is. Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. Az "zenevonat" örökzöld Presser dalokkal és az erre az alkalomra újrahangszerelt LGT számokkal ér a végállomásra.

A koncerten másodmagával Ön is vendégünk lehet, amennyiben december 11-én, délig helyesen válaszol az alábbi kérdésre:

Mi az Amadinda, az LGT és a Trio Stendhal közös lemezének címe?