Márk

Még lehet jelentkezni a kritikapályázatra!

2012.12.01. 13:30

Programkereső

Meghosszabbított határidővel, azaz december 10-ig lehet küldeni az írásokat a Fidelio és a Pannon Filharmonikusok közös kiírására.

Korábbi kiírásunk érvényes, de a pályázat első fordulójára még nem késő benevezni! Így ha 18-28 éves vagy és koncert után azonnal van véleményed a látottakról, hallottakról, valamint úgy érzed, ez elemző kritikaként is megállná a helyét, továbbá nem publikálsz rendszeresen orgánumokban, akkor nincs más dolgod, mint hogy küldj egy 2-3000 karakter terjedelmű, a Fidelio valamely rovatához köthető művészeti esszét, kritikát, beszámolót a kritika@fideliomedia.hu címre 2012. december 10-ig!

író kéz, kéz, toll, illusztráció
író kéz, kéz, toll, illusztráció

A beérkező írásokból a Fidelio.hu és a Pannon Filharmonikusok által delegált tagokból álló bizottság kiválasztja majd a húsz legsikerültebb írást. A húsz kiválasztott fiatal részt vehet a PFZ által megjelölt koncerteken. A pályázati részvétel feltétele minimum három hangversenyen való részvétel - amelyből legalább egy pécsi - és azokról kritikák írása.

A legjobbak jutalma értékes CD- és könyvcsomag. A fődíjas számára a Pannon Filharmonikusok zenekar a következő évadban minden hangversenyére 2 db tiszteletjegyet biztosít, a nyertes a zenekar vendége lehet egy hosszú hétvégére Pécsett, ingyenes belépőt kap a pécsi Zsolnay Negyedbe és múzeumokba, valamint részt vehet a 2013/2014. évadban a zenekar egyik külföldi turnéján. A győztest ezen kívül a Fidelio Fiatal Kritikusaként fél évig állandó külső munkatársként foglalkoztatja a Fidelo.hu szerkesztősége.

A pályázat eredményét az évad végén, 2013. július 1-jén hozzuk nyilvánosságra a Fidelio.hu oldalon.