Ágnes

Fidelio Klasszik: Lantos Anikó és Szabó Dénes

2013.01.25. 01:43

Programkereső

A Fidelio és a Klasszik Rádió magazinműsorának következő adása január 26-án lesz hallható.

Január végéig még lehet jelentkezni a nyíregyházi Cantemus Kórus és a Kodály Zoltán Általános Iskola által rendezendő Nyílt Hétvégre. A 2013. április 24. és 28. közötti időszakra meghirdetett szakmai programok bepillantást engednek a Nyíregyházán folytatott, a Kodály módszer igazságát bizonyító világszínvonalú zenei nevelési munkába. Az óralátogatások, énekkari próbák, szakmai beszélgetések, hangversenyek során az apró részletek, módszertani finomságok mellett a látogatóban kirajzolódik a nagy ívű koncepció, a rendszer teljes felépítménye, a kodályi alapelv szilárdsága, a külföldiek által emlegetett "nyíregyházi titok". Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagyot elsőként arról kérdezzük, elsősorban kiket várnak a nyílt napra.

Lantos Anikó
Lantos Anikó

Öt napon át humoros színpadi művek, komédiák és stand-up produkciók veszik birtokba a Thália Színházat február 3. és 7. között, hogy a nevetésnek adják át a főszerepet. Lantos Anikó fesztiváligazgató, az első alkalommal megrendezésre kerülő Thália Humorfesztivál szervezője a befogadó színházi működésről, a beválogatott produkciókról és az ezekhez kapcsolódó kísérőeseményről mesél.

A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére január 27-én, vasárnap este hét órától kerül sor, a következő héttől pedig a Fidelio Klasszik archívumában is meghallgathatók az interjúk.

A rádió a műsorváltoztatás jogát fenntartja.