Konstantin

PedálParádé

2013.02.04. 08:42

Programkereső

Dalibor Miklavcic mestere nemcsak az orgonának, de a már-már elfeledett pedálzongorának és pedálcsembalónak is - február 24-én minderről meggyőződhet a Müpában!

"Miklavčič rokonszenves, közvetlen fiatalember, kiváló angol és német nyelvtudással, remek humorral. Elméleti és hangszeres tudása, temperamentuma, fáradhatatlansága lenyűgöző volt; előjátszáskor pompás karaktereket, technikai műhelytitkokat, historikus ujjrendeket mutatott a fiataloknak. (...) A meleg, nemes hangú pianínó a hihetetlenül virtuóz (látványnak is különleges!) pedáljátékkal gazdagítva egy igen összeszokott zongorapáros benyomását keltette" írták Dalibor Miklavčič néhány évvel ezelőtt tartott budapesti kurzusa után.

Dalibor Miklavcic
Dalibor Miklavcic

A fiatal szlovén orgonaművész mestere nemcsak az orgonának, de a már-már elfeledett pedálzongorának és pedálcsembalónak is. E hangszerek - a közhiedelemmel szemben - nemcsak arra szolgálnak, hogy az orgonisták otthon gyakorolhassanak rajtuk, de tekintélyes önálló irodalommal rendelkező kuriózumok, valódi kézműves remekek. Február 24-én minderről meggyőződhet a Müpa közönsége is.