Bernát, Felícia

Lelkesen

2013.03.05. 16:30

Programkereső

Az Óbudai Társaskör március 9-i hangversenye, amelyen a G. Horváth László művészeti vezetése alatt álló Anima Musicae Kamarazenekar lép fel, kiegyensúlyozott, érdekes programmal várja az érdeklődőket.

A műsoron Olsvay Endre Akrosztichon című, zenei szempontból izgalmas asszociációkra lehetőséget adó kompozíciójának ősbemutatója mellett Mozart B-dúr zongoraversenye (K 450) és Bartók Paul Sacher felkérésére készült Divertimentója szerepel.

Anima Musicae Kamarazenekar
Anima Musicae Kamarazenekar

A Rolla János és a Liszt Ferenc Kamarazenekar tevékenysége által inspirált, fiatal együttes évek óta rendez koncertsorozatokat a Társaskörben, következő hangversenyük azonban egészen különleges érdeklődésre tarthat számot a zongoraverseny szólistája, Rados Ferenc személye miatt. A Zeneakadémia mára már nyugalmazott oktatójának, számos nemzetközi hírű művész, köztük Kocsis Zoltán, Ránki Dezső és Schiff András egykori tanárának játékát hallani nem mindennapi élmény. Művészi kisugárzásának erejét Leonidas Kavakos néhány évvel ezelőtt a következő lelkes szavakkal méltatta a Muzsika hasábjain: "Amit nála tanultam, az túl van a hegedülésen, túl a jó hegedülésen, túl minden hangszerjátékon. A műről tanít meg mindent, azt tanítja, hogyan alakíts ki egész univerzumot a hangokból, színekből, hullámokból, árnyékokból és fényekből."