Bernát, Felícia

Böngészés és beszélgetés

2013.03.13. 17:45

Programkereső

A 2004 óta működő Bősze Ádám Zenei Antikvárium az internetes kereskedelem évei után március 12-én végre kiterjesztette virtuális jelenlétét a tárgyak világára is, és üzlethelyiséget nyitott a Király utca 77. szám alatt.

Profilját ugyanakkor természetesen megőrizte: régi kották és zenei könyvek mellett továbbra is foglalkozik kéziratok adásvételével is (számos sikeres árverést tartott már, és évente több nemzetközi vásáron is részt vesz). Éppen ezért, mint Kocsis Zoltán a megnyitón tartott beszédében kiemelte, különös vonzerőt képes gyakorolni többek között azokra, akiket kutató érdeklődés fűz egy-egy zenemű korai alakváltozatához, itt ugyanis jó eséllyel megtalálhatják, vagy az antikvárium munkatársai megszerzik számukra a szerző által jóváhagyott, végső (és nyomtatásban megjelent) verziót izgalmas információkkal gazdagító kéziratot. 

Az antikvárium mindazonáltal nem szüntette meg internetes működését sem, amely a bosze.com weboldalon lesz elérhető, emellett pedig a 2003 óta működő Hangszer és zenével közösen is jelentkezik szakmai tartalmakkal Bősze Ádám, Domonkos Máté és Guminár Tamás hegedűkészítő mester a hzo.hu oldalon.

könyvespolc
könyvespolc

Bár az üzlethelyiség - antikváriumhoz illően - apró, az érdeklődőket mindig várja asztal és néhány szék, hogy kényelmesen böngészhessenek, olvashassanak, beszélgethessenek.