Fülöp, Evelin

Két elismerés

2013.03.29. 14:15

Programkereső

Rangos brit és luxemburgi folyóiratok méltatták a Bartók Új Sorozat legújabb felvételét és a Budapesti Fesztiválzenekar tevékenységét.

 A Bartók Új Sorozat legutóbbi lemeze elnyerte a luxemburgi Pizzicato folyóirat márciusi Supersonic-díját - közölte a sorozatot megjelentető Hungaroton ügyvezetője, Hollós Máté. A felvételen a két hegedű-zongora szonátát Kelemen Barnabás és Kocsis Zoltán játssza, emellett a hegedű Szólószonáta is szerepel az anyagon. A sorozatnak ez a korong már a tizedik olyan SACD-je (szuper audio CD-je), amely elnyerte a luxemburgi magazin kitüntető címét.

Kelemen Barnabás és Kocsis Zoltán
Kelemen Barnabás és Kocsis Zoltán

A BBC Music Magazine brit folyóirat áprilisi száma a hónap húsz kihagyhatatlan klasszikus zenei eseménye között másodikként hozza a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és Fischer Iván április 26-i hangversenyét, amelyet a birminghami Symphony Hallban adnak. A koncert programján Bartók Concertója és Brahms IV. szimfóniája szerepel - közölte Váradi Júlia, a zenekar kommunikációs menedzsere.

Budapesti Fesztiválzenekar, bfz, Fischer Iván
Budapesti Fesztiválzenekar, bfz, Fischer Iván

Az Esquire magazin tematikus összeállításában a világ legjobb klasszikus zenekarait vette sorra. A listán az első a Berlini Filharmonikusok, a második az Amszterdami Concertgebouw Zenekar, a harmadik pedig a Budapesti Fesztiválzenekar lett. A BFZ ezzel maga mögé utasította a negyedik helyre került Chicagói Szimfonikusokat és az ötödik helyen lévő drezdai Staatskapellét.