György

Nagyromantika fiatal sztárokkal

2013.04.30. 12:54

Programkereső

A Müpa Szimfonikus felfedezések-sorozatának évadzáró koncertjén, május 20-án a fiatal grúz zongoristát, Nicolas Namoradzét invitálja közös játékra a Savaria Szimfonikus Zenekar.

Az ifjú szólista tudását a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kivételes tehetségek tagozatán alapozta meg, ahol tizenkét évesen lett Esztó Zsuzsa növendéke. Két évvel később elnyerte a Fellowship of the Royal Schools of Music diplomát. Jelenleg Kemenes András és Wagner Rita másodéves hallgatója a Zeneakadémián, miközben a Scuola di Musica di Fiesole posztgraduális képzésén Elisso Virsaladze tanítványa. A májusi koncert első felében Brahms gigantikus II. zongoraversenyének (B-dúr, op. 83) szólistájaként lép majd pódiumra.

Nicolas Namoradze
Nicolas Namoradze

Nem kevésbé érdekes személyisége a magyar zenei életnek az est karmestere, Madaras Gergely sem. 2011-ben Junior Prima díjjal tüntették ki, emellett a Luzreni Fesztivál Akadémia munkáját is segíthette Pierre Boulez asszisztenseként és állandó dirigensként. A húszas évei végén járó karmester már a világ legkiválóbb nagyzenekarai között számon tartott Londoni Szimfonikusokat és az amszterdami Concertgebouw együttesét is vezényelte, így biztosak lehetünk benne, hogy Csajkovszkij V. szimfóniáját (e-moll, op. 64) is értő kézzel fogja dirigálni.