Emőke

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar gyermekkórust szervez

2013.05.19. 00:52

Programkereső

Gyermekek jelentkezését várja a Nemzeti Filharmonikus Zenekar abba a gyermekkórusba, amely a jövő évadra meghirdetett koncertjein fog közreműködni Thész Gabriella vezetésével.

Az együttes Kocsis Zoltán javaslatára tovább építi azt az énekkart, amelyet decemberben a Diótörő-produkcióban hallhatott a közönség. Ehhez zenei képzettséggel rendelkező 4-5. osztályos fiúkat és 4-7. osztályos lányokat keresnek - közölte Bukta Julianna, a Nemzeti Filharmonikusok sajtómenedzsere.

zürichi gyerekek, hegedű, illusztráció, kottaállvány
zürichi gyerekek, hegedű, illusztráció, kottaállvány

A gyermekkórus vezető karnagya Thész Gabriella Liszt-díjas, érdemes művész, ő választja ki a jelentkezők közül azokat a gyermekeket, akikkel egy nyári kórustábor keretében megkezdi majd a közös munkát. A szeptembertől hetente két alkalommal próbáló énekkar tagjának lenni kivételes lehetőség azok számára, akik kiemelkedő színvonalú zenei és művészeti képzést szeretnének kapni, illetve részt kívánnak venni egy országos és nemzetközi hírű zenei együttes munkájában többek között a Művészetek Palotájában és a Zeneakadémián. A jelentkezési határidő május 27-én 16.00-kor jár le, a zenekar honlapjáról letölthető jelentkezési lapot a szathmary.e@filharmonikusok.hu címre kell elküldeni. További információ: www.filharmonikusok.hu.

A Nemzeti Filharmonikusok jövő évadbeli koncertjein több alkalommal is szükség lesz az újonnan szerveződő gyermekkórus fellépésére: többek között november 21-én Benjamin Britten Háborús requiemjében és december 23-án Csajkovszkij balettjében, A diótörőben is.