Klaudia

Marco Bianchi zongoraestje

2013.05.28. 15:00

Programkereső

Marco Bianchi szülővárosában, a Róma melletti Tivoliban, a Villa d'Estében hallotta először Liszt műveit. Voltaképpen természetes, hogy a legendás zongoraművész és zeneszerző alkotásainak elkötelezett tolmácsolója lett.

Zongoratanulmányait az Aquilai Konzervatóriumban kezdte, majd 1995-ben kitűnő eredménnyel diplomázott a Teramói G. Braga Konzervatóriumban. Ezután, mivel Liszt művei meghatározó élményt jelentettek számára, úgy döntött, hogy Budapesten folytatja tanulmányait.

Az Óbudai Társaskör koncertterme
Az Óbudai Társaskör koncertterme

1997-ben nyert felvételt a Zeneakadémiára, ahol Kecskés Balázs, Szokolay Balázs és Vásáry Tamás irányításával képezte tovább magát. A 2004/05-ös tanévre a Varsói Fryderyk Chopin Zeneakadémiára nyert ösztöndíjat. Jelenleg Budapesten él, az Osztrák Kulturális Fórum, valamint az Olasz Kultúrintézet és a Régi Zeneakadémia felkéréseire ad koncerteket. 2010-ben ő készítette el a Zeneakadémia kérésére a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont olasz nyelvű audio anyagát is.

Az Óbudai Társaskörben június 1-jén 19:00-kor kezdődő hangversenyének műsora is Liszt műveiből, a Vándorévek (Années de pèlerinage) 3. kötetéből és a Transzcendens etűdökből (Études d'exécution transcendante) válogat.