Hella

Árvíz - programváltozás a Margitszigeten

2013.06.06. 15:41

Programkereső

A Dunán levonuló árhullám miatt késik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad megnyitása, és elmaradnak a június közepére meghirdetett előadások.

A szervezők a szigetre tervezett programokat előre láthatóan június 21-ig kényszerülnek törölni. Az előre megváltott jegyek visszaválthatók, vagy becserélhetők a Budapesti Nyári Fesztivál más előadásira.

Víztorony, Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Víztorony, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Szabad Tér Színház közleménye:

Értesítjük kedves nézőinket, hogy az árvíz-helyzet miatt csúszik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad megnyitása, és elmaradnak a június közepére meghirdetett előadások.

A Szabad Tér Színház sajnálattal közli, hogy a kormány és a főváros egyező álláspontja szerint elrendelt magas fokozatú árvízi veszélyhelyzet és a Margitsziget kiürítése miatt kialakult vis maior helyzetre való tekintettel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra meghirdetett alábbi júniusi előadások elmaradnak:

Verdi-Wagner nyitókoncert (június 14.)
Balkan Fanatik (június 15.)
A Szabadság Napja (június 19.)
Duna Karnevál (június 21.)

Valamint elmaradnak az interaktív és reneszánsz délelőttök június 14-i és 15-i előadásai, az Imagine Budapest-túrák, és a nyitásig csúszik a Víztorony-kiállítások megnyitása is.

A megváltott jegyek június 6-tól június 21-ig becserélhetők a Budapesti Nyári Fesztivál más előadásaira, vagy visszaválthatók a következő két helyszínen: 

- Szabad Tér Jegyiroda (1065 Bp., Nagymező utca 68., Tel.: (1) 301-0147, jegyiroda@szabadter.hu) meghosszabbított nyitva tartással: hétköznapokon 9-19 óráig
- Városmajori Szabadtéri Színpad jegypénztára (1122 Bp., Városmajor hrsz: 6835/17, Tel.: (1) 375-5922 / 123-as mellék) hétfő-péntek 13-19 óráig, szombat-vasárnap 11-19 óráig 

A június 19-re meghirdetett Szabadság Napja koncert a Budapesti Fesztiválzenekar közreműködésével egy későbbi időpontban kerül megtartásra. Ennek dátumáról Budapest Főváros Önkormányzata és a Szabad Tér Színház a veszélyhelyzet elmúltával ad tájékoztatást. A regisztrációs jegyek a későbbi koncertre érvényesek. 

Az árhullám levonulása az erőjelzések szerint húsz napig is eltarthat, ezért a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ünnepi évada a jelenlegi tervek szerint június 28-án, a Spartacus című balettelőadással nyit meg. 

A színház köszöni a nézők türelmét, megértését, és a fennálló időszakban folyamatosan tájékoztatja a közönséget az esetleges változásokról.