Konstantin

Plein air koncertek

2013.06.11. 17:00

Programkereső

Az idén is sor kerül a Liszt Ferenc Kamarazenekar hagyományos nyári hangversenyeire. Június 24-én, július 1-jén és 8-án többek között Mozart, Michael és Joseph Haydn, Monn, Suk, Csajkovszkij, Bach, Bartók és Rossini műveit hallgathatják meg az érdeklődők a Kiscelli Múzeum udvarán, illetve rossz idő esetén az Óbudai Társaskör nagytermében.

Az ötvenéves együttes a jubileumi évad nyári koncertjeihez a Bécsi Filharmonikusok szólócsellistáit, Somodari Pétert (június 24-én) és Varga Tamást (július 1-jén) hívta vendégül. Az ő közreműködésük révén a műsor fókuszpontjába is a császárváros került: a program ugyanis főként a bécsi zenei élethez kötődő szerzők kompozícióiból áll össze.

Plein air koncertek - Kiscelli Múzeum
Plein air koncertek - Kiscelli Múzeum

A koncertek a jól ismert mesterek alkotásai mellett olyan érdekes felfedezéssel is szolgálnak, mint a barokk korszak és a klasszika évtizedeinek határán élt Georg Matthias Monn munkássága, akinek jelentős életművéből egy szimfónia és egy virtuóz gordonkaverseny is elhangzik majd.

Plein air koncertek - Liszt Ferenc Kamarazenekar
Plein air koncertek - Liszt Ferenc Kamarazenekar

A harmadik, július 8-án sorra kerülő hangversenynek szólistája ugyan nem lesz, mégis hasonló érdeklődésre tarthat számot, mint a nagyszerű gordonkaművészekkel közös két este. "Esszencia" elnevezésű műsorán ugyanis olyan kompozíciók szerepelnek Bartók Román nép táncaitól Brahms 4. magyar táncán át Weiner Rókatáncáig, amelyek a hosszú pályafutás során nemcsak a közönség, hanem a zenekar kedvenceivé is váltak.