Júlia, Rita

Madaras Gergely Dijonban

2013.06.14. 15:32

Programkereső

2013 szeptemberétől Madaras Gergely veszi át az Orchestre Dijon Bourgogne első karmesterének és művészeti vezetőjének pozícióját.

Az új szezon változatos repertoárt tartogat a zenekar, a karmester és a közönség számára egyaránt: Brahms Német requiemje és Grieg Peer Gyntjének félig szcenírozott előadása csakúgy szerepel a programban, mint Mozart és Mendelssohn egyes művei.

Madaras Gergely
Madaras Gergely

Az ősszel induló évadban azonban más feladatok is várnak a dirigensre: ő irányítja majd az Angol Nemzeti Operában a Simon McBurney által rendezett Varázsfuvola-előadást, addig pedig többek között a Lucerne-i Fesztivál vendége lesz, ahol Pierre Boulez mellett lép pódiumra.

Az Orchestre Dijon Bourgogne együttesével közös decemberi koncertjén Kodály, Bizet, Haydn és Elgar műveiből összeállított műsort dirigál majd, amely egyszerre reflektál valamennyi, az életét meghatározó kulturális forrásra: magyar szülőhazájára, bécsi tanulmányaira, az Angol Nemzeti Operában végzett jelenlegi feladataira és a dijoni zenekarnál betöltött új pozíciójára.