Konstantin

Amerika hangja

2013.06.15. 15:03

Programkereső

A Capella Silentium ismét egy izgalmas repertoár ritkán hallható műveiből válogat június 16-án, a 18 órai mise után kezdődő évadzáró koncertjén a tabáni Alexandriai Szent Katalin templomban (Attila út 11.).

A több nemzetközi versenyen szép sikerrel szerepelt énekegyüttes amerikai szerzők kórusműveit szólaltatja meg olyan műsort állítva össze, amely tökéletesen reprezentálja ennek a fiatal kultúrának a kápráztató sokszínűségét. Az érdeklődők egyaránt hallhatnak kompozíciókat Charles Ives, Samuel Barber, Aaron Copland, Morton Feldman, Peter Schickele, Morten Lauridsen és Steve Barnett alkotásai közül. A hangversenyen Várkonyi Tamás vezényel, a belépés díjtalan.

Capella Silentium
Capella Silentium

A 2009 októberében alakult Capella Silentium műsorait rendszerint egy-egy izgalmas zenetörténeti téma köré szerkeszti. Az énekegyüttes legfiatalabb kórusként nyerte meg kategóriáját a bécsi Nemzetközi Schubert Versenyen 2010 novemberében. Ugyanitt elnyerte a kötelező mű legjobb előadásáért járó különdíjat, valamint továbbjutott a nagydíjas versenyre is. 2012 októberében, tizenkilenc kórus közül a második helyen végzett a Riminiben megrendezett nemzetközi kórusverseny vegyeskari kategóriájában, illetve a legjobb kamarakórusnak járó különdíjat is az együttesnek ítélte a nemzetközi zsűri. További információ: www.capellasilentium.com