Béla

A Budapesti Fesztiválzenekar vezeti a slágerlistát

2013.07.02. 12:47

Programkereső

Újabb elismerésben részesült a Budapesti Fesztiválzenekar: Az istenek alkonyának részleteit tartalmazó lemezük vezeti ezen a héten a brit Specialist Classical Albums Top 20-as listáját.

A Channel Classics által kiadott lemezen (http://www.officialcharts.com/specialist-classical-albums-chart/) Fischer Iván vezényli az együttest. A felvételről többek között a Guardian is közölt dicsérő kritikát, szerintük a lemez a „reveláció erejével járul hozzá Wagner bicentenáriumának ünnepléséhez" (http://www.guardian.co.uk/music/2013/jun/02/wagner-budapest-festival-fischer-lang).

A Budapesti Fesztiválzenekar 2012. szeptember 29-i koncertje a Brugge-i Concertgebouwban
A Budapesti Fesztiválzenekar 2012. szeptember 29-i koncertje a Brugge-i Concertgebouwban

A világ 10 legjobb zenekara közé választott Budapesti Fesztiválzenekar a Classical Artist Albums Top 40-es listáján is nagy sikert ér el ugyanezzel a lemezzel: ezen a héten az előkelő 10. helyet szerezte meg (http://www.officialcharts.com/classical-artists-albums-chart/).

A The Official Charts Company által jegyzett két lista a BPI (The British Recorded Music Industry) és az ERA (Entertainment Retailers Association) közös védjegye, partnere pedig a brit közszolgálati csatorna, a BBC.

A listavezető lemezbe itt hallgathat bele:

http://www.bfz.hu/albums/wagner-excerpts-from-gotterdammerung-die-meistersinger-von-nurnberg-siegfried-idyll/