Béla

Parti-Túra Szolnokon

2013.07.24. 15:41

Programkereső

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar az elmúlt évben hagyományteremtő kezdeményezésként indította el a Parti-Túra – Szolnoki Szimfonikus Nyár elnevezésű fesztivált. A koncertsorozat idén augusztus 3. és 30. között kerül megrendezésre.

A fesztivál első programjaként augusztus 3-án este a Cinemagic válogatás várja a közönséget, amely közismert filmek népszerű zenéiből ad ízelítőt. A zene ezúttal vizuális élménnyel is párosul majd, hiszen a produkció alatt óriás LED-falon filmrészleteket is láthatnak a nézők. Augusztus 10-én hamisítatlan latin hangulat lesz úrrá a Tisza partján, a zenekaron kívül kiváló táncosok is gondoskodnak arról, hogy röpke két órára - legalább gondolatban - ellátogathasson a közönség Spanyolhonba, vagy a napsütötte Kubába. A következő augusztus 16-i hétvége a nosztalgia jegyében zajlik. Az est folyamán népszerű operettek, musical részletek, slágerek csendülnek fel a Szolnoki Szigligeti Színház énekesei, színművészei előadásában, zenekari kísérettel, a tehetséges, fiatal karmester, Hámori Máté vezényletével.

Szolnoki Szimfonikus Nyár
Szolnoki Szimfonikus Nyár

Augusztus 24-én a Carmina Burana zendül majd fel a téren, az est karmestere Izaki Maszahiro, lesz. A nyáresti parti-túra záró akkordjaként augusztus 30-án a Regionális Katonazenekari Fesztivál részesei lehetnek a koncertlátogatók. Ezúttal három karmester kezében lesz a pálca: Izaki Maszahiro, Válóczy Gyula és Molnár János fogja dirigálni a közel 200 fős zenekart.