Csilla, Noémi

A Magyar Haydn Társaság közleménye

2013.08.05. 18:01

Programkereső

A Fertődön augusztus második felében rendezendő Haydn-fesztivállal kapcsolatban a Magyar Haydn Társaság az alábbi közleményt adta ki.

Az idén a fertődi kastélyban zajló Eszterházi Vigasságok keretében augusztus második felében egy Haydn Fesztiválra is sor kerül, amely több tekintetben emlékeztet a Magyar Haydn Társaság utoljára 2011-ben megrendezett Haydn Eszterházán fesztiváljára.

Haydn Eszterházán - fotómontázs
Haydn Eszterházán - fotómontázs

A két fesztivál viszonyára vonatkozóan Malina János, a Magyar Haydn Társaság elnöke, az utóbbi fesztivál művészeti igazgatója kijelentette: "A helyzet finoman szólva sajátos, és sokakat, szakmabelieket és hozzánk közel álló zenebarátokat is megtéveszt, akik azt hiszik, hogy nemzetközi hírű, és a finanszírozás ellehetetlenülése miatt szünetelő fesztiválunk végre újraindulhatott. Ezt a fesztivált Strém Kálmán hangversenyrendező és a Magyar Haydn Társaság saját erejéből hozta létre, koncepcióját, arculatát és tekintélyét másfél évtizedes munkával alapoztuk meg, megrendezését senkinek nem engedtük át, tucatnyi kiemelkedő szakértőből álló szerkesztőbizottságunk pedig csakis a mi munkánkat segítette. Ezért ez a most induló fesztivál sem jogi, sem szakmai, sem erkölcsi értelemben nem tekinthető a Haydn Eszterházán fesztivál folytatásának vagy jogutódjának."