György

Nyírbátori Zenei Napok

2013.08.05. 12:56

Programkereső

A Benkó Dixieland Band, az Erkel Ferenc Rézfúvós Kvintett, az idén 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Kodály Filharmónia és a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar is fellép augusztus 4. és augusztus 20. között a 47. Nyírbátori Zenei Napokon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban csaknem két héten át tartanak a zenei programok. Nyitányként augusztus 4-én a Benkó Dixieland Band koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők a kulturális központban. Augusztus 9-én este hét órától az Erkel Ferenc Rézfúvós Kvintett hangversenyét rendezik meg a máriapócsi görög katolikus kegytemplomban A barokk zene varázsa címmel, majd 10-én a Kalandozás a reneszánsztól a könnyűzenéig elnevezésű, exkluzív vacsorával egybekötött koncertre kerül sor.

Liszt Ferenc Kamarazenekar
Liszt Ferenc Kamarazenekar

Augusztus 11-én a Liszt Ferenc Kamarazenekar ad jubileumi koncertet a református templomban, augusztus 17-én pedig az V. Nyírbátori Fúvószenekari Találkozó színesíti a programot. Augusztus 18-án a debreceni Kodály Filharmónia zenészei lépnek fel a nyírbátori református templomban, majd a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar hangversenye zárja az eseménysorozatot.

A rendezvény ideje alatt tekinthető meg a Nyírbátor anno című kiállítás a Báthori István Múzeumban. A vasárnap nyíló tárlat Nyírbátor másodszori várossá válásának negyvenedik évfordulója alkalmából hívja időutazásra a látogatókat. A múzeum képzőművészeti és fotógyűjteményében őrzött műalkotásokon, régi felvételeken keresztül mutatja be a település történetét, műemlékeit, régi épületeit, utcáit. A kiállítás szeptember 30-ig látható.