Ervin

Kassai zenekar lép fel Szegeden

2013.08.27. 17:27

Programkereső

Kassa idén az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli - ebből az alkalomból vendégszerepel Szegeden a város nagy múltú szimfonikus együttese, a Kassai Állami Filharmonikus Zenekar augusztus 31-én.

A Szegedi Nemzeti Színház fontosnak tartja, hogy a komolyzene kedvelői, a Szegedi Szimfonikusok törzsközönsége és más érdeklődők számára a helyi együttes hangversenyein túl más zenekarok vendégszereplése is gazdagítsa a város zenei kínálatát - mondta Gyüdi Sándor, az intézmény főigazgatója.

Szegedi Nemzeti Színház
Szegedi Nemzeti Színház

A békéscsabai szlovák főkonzulátus és a szegedi önkormányzat szervezte koncert műsora különleges: egy kortárs szlovák kompozíció, Mirko Krajčí A szó üzenete című, tenor és basszus szólóhangokra, valamint zenekarra írt szimfóniája mellett Antonín Dvořák hazánkban ritkán játszott, Legendák című sorozatát (op. 59) szólaltatják meg.

Szeptember 6-án ugyanakkor a Szegedi Kortárs Balett vendégszerepel Kassán. A társulat a Közép-Európai Színházak Fesztiválján a Testek filozófiája című produkciót és Juronics Tamás Beethoven 9. szimfóniájára készült koreográfiáját adja elő.