Bernát, Felícia

Sztárfellépők Kaposváron

2013.09.24. 18:22

Programkereső

A tavaly indult bérletsorozat sikere után szeptember végétől jövő tavaszig ismét neves előadóművészek lépnek fel a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában a pécsi székhelyű Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. szervezésében.

Az öt előadásból álló sorozatot szeptember 30-án a Budapesti Vonósok nyitják a többszörös "év zeneszerzője" díjas Sigmund Groven közreműködésével. A norvég művész nevéhez fűződik a szájharmonika koncerttermi rangjának megteremtése Európában. Az esten Dvořák művei mellett Groven Északi éjszaka című alkotását is megszólaltatják.

Sigmund Groven
Sigmund Groven

A Pannon Filharmonikusok együttese december 20-án a kaposvári Vikár Béla Vegyeskarral közösen adja elő  J. S. Bach Karácsonyi oratóriumát, majd február 12-én a világhírű Budapesti Fesztiválzenekar kamaraegyüttese ad koncertet a Szivárvány-bérlet közönsége számára. Március 12-én érdekes hangszerpárosításokkal színezett Bach-műveket hallgathatnak majd az érdeklődők a Szent Efrém Férfikar előadásában, a sorozatot pedig a Bécsi Filharmonikusok vonósnégyese, a Das Zorbetto Quartet játéka zárja április 16-án. Műsorukon Mozart-, Beethoven- és Schubert-kompozíciók szerepelnek majd.