Hella

Gyerekprogramok a MÁV Szimfonikusokkal

2013.09.26. 12:34

Programkereső

Októbertől folytatódnak a MÁV Szimfonikusok nagysikerű gyermekkoncertjei a zenekar próbatermében.

Havonta egy alkalommal, kedd délután fél ötkor kezdődik a Búgócsiga nevű zenés foglalkozás, zenehallgatás babákkal érkező családok számára. Rögtön ezután, hat órától folytatódnak a zenekar Szeretethang elnevezésű koncertjei várandós kismamák, és az őket kísérő kispapák részére. A cél nem elsősorban a zenehallgatás, hanem a befogadás, a magzattal közös élményre hangolódás - mondja a házigazda.

MÁV Szimfonikus Zenekar - Zene-Tér-Kép
MÁV Szimfonikus Zenekar - Zene-Tér-Kép

A hangszereket bemutató, óvódásoknak és kisiskolásoknak szóló játékos foglalkozás, a Zene-Tér-Kép szintén havonta egyszer, szombat délelőttönként várja a kicsiket. A sorozat minden darabja egy-egy hangszercsoportra összpontosít (vonós-, fafúvós-, rézfúvós-, illetve ütőhangszerek). Általában 2-4 perces klasszikus zenei darabok, kamarazenék és gyermekdalok hangzanak el, utána pedig a gyerekek maguk is kipróbálhatnak mindent. Lehetőségük nyílik például megpengetni az igazi hegedű húrjait, lefogni a klarinét billentyűit, belekukucskálni a kürt tölcsérébe, és így tovább.Mivel az óvódásokra inspirálóan hat, ha náluk éppen csak pár évvel idősebb gyerekeket hallanak zenélni, az előadásokon zeneiskolás növendékek is szerepelnek.

A programokat Ácsné Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus vezeti a zenekar próbatermében, a MÁV Szimfonikusok művészei közreműködésével. Bővebb információ a zenekar honlapján, a www.mavzenekar.hu-n.