Fülöp, Evelin

Tihanyi László szerzői estje a BMC-ben

2013.09.26. 13:17

Programkereső

Október 6-án este 19:30-kor megrendezésre kerülő koncerten Tihanyi László, Ravel és Debussy művei állnak majd a középpontban.

Tihanyi László neve zeneszerzőként és karmesterként is több szempontból kötődik az UMZE Kamaraegyütteséhez. Számos alkalommal dirigálta az együttest, akikkel1999-ben, az Új Magyar Zene Egyesülete felkérésére írott Attec. darabjából lemezfelvételt is készített.

UMZE
UMZE

Október 6-án este 19:30-kor megrendezésre kerülő szerzői estjén Tihanyi László négy saját kompozíciója - közülük kettő magyarországi bemutatóként - valamint egy Debussy-, és egy Ravel-mű átdolgozása hangzik el a szerző vezényletével a Budapest Music Center Koncerttermében.

A hangversenyen közreműködő kiváló fiatal művészek, Bábel Klára hárfaművésznő, aki a neki ajánlott Arnis c. mű szólistája lesz, valamint Borbély László és Kiss Péter, akik a Matrix/Kosmos négykezes zongorára és kamaraegyüttesre készült változatának magyarországi bemutatóját játsszák.

Kérdésünk: a felsorolt Tihanyi-művek közül melyik darab nem hangzott még el Magyarországon?

A helyesen válaszolók közül ketten az október 6-án, ketten pedig a január 31-én megrendezésre kerülő koncertre látogathatnak el, egyvalaki pedig boldog tulajdonosa lehet az UMZE Kamaraegyüttes lemezének.