Gábor, Karina, Ders

Ifjú szólisták estje

2013.11.22. 12:08

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen ott Ön is november 30-án az Anima Musicae Kamarazenekar koncertjén az Óbudai Társaskörben.

A Junior Prima-díjas Anima Musicae Kamarazenekar fiatal együttesként szívesen ad teret ifjú szólistáknak, akik már jelentős művészi színvonalat képviselnek, ám Magyarországon kevés az olyan fórum, vagy koncertalkalom, ahol megmutatkozhatnak. Ezért lett ezen az esten a fúvósoké a főszerep. Koncertműsoraik összeállításában különös gondot fordítanak arra, hogy nemcsak slágerdarabok, hanem zenei ritkaságok is előkerüljenek, mint például a Spohr fantázia, vagy a két kürtre írott Haydn versenymű.

Anima Musicae
Anima Musicae

Az együttes küldetésének tekinti kortárs zeneszerzők műveinek megszólaltatását, a koncertéletbe való bevitelét is. Zarándy Ákos csakúgy, mint Szathmáry Zsigmond, Tornyai Péter, Olsvay Endre, Zombola Péter, Balogh Máté és Dukay Barnabás kifejezetten a zenekar számára komponált darabot.

Az esten utolsóként megszólaló Sosztakovics Kamaraszimfónia kihívás a zenekar számára,

fontos lépcső a továbbfejlődés szempontjából.  Ennek a darabnak a megismerésével a kamarazenekari repertoárt bővíti az együttes.

Kérdésünk: a koncerten elhangzó Kamaraszimfónia Sosztakovics: 8. vonósnégyesének kamarazenekari átirata. Ki készítette az átdolgozást?

A helyesen válaszolók közül ketten partnerükkel ellátogathatnak az Óbudai Társaskörbe november 30-án az Anima Musicae hangversenyére.