Beáta, Izolda, Lea

Pályázat a Bartók Emlékház vezetésére

2013.12.05. 12:18

Programkereső

Pályázatot írnak ki a Bartók Béla utolsó budapesti lakhelyén, a Csalán utcában működő Bartók Emlékház igazgatói posztjára. Az intézmény jelenlegi vezetője, Szirányi János megbízatása 2014. február 28-án jár le, és mint az MTI-nek elmondta, nem kíván újabb ciklusra pályázni.

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésének napokban közzétett jegyzőkönyve szerint arról döntöttek, hogy a sikeres pályázó megbízatása öt évre fog szólni: 2014. március 1-től 2019. február 28-ig tart majd. A jelentkezőknek erre a periódusra az intézmény vezetéséről, fejlesztéséről szóló részletes szakmai programot kell benyújtaniuk.

Bartók Emlékház
Bartók Emlékház

A pályázatnak tartalmaznia kell a ház szakmai megújításának koncepcióját, be kell mutatnia egyebek között az emlékhely hazai és nemzetközi kulturális turisztikai jelentőségét erősítő terveket, hangversenyprogramjának fő irányait és az első évad részletes tervét. Ki kell dolgozni továbbá az ifjúság zenei nevelését szolgáló múzeumpedagógiai programot, valamint a bartóki életmű árnyalt és hiteles hazai és nemzetközi népszerűsítésének érdekét szolgáló elképzeléseket. A pályázónak  arról is nyilatkoznia kell, hogy elfogadja-e a közalkalmazotti jogviszony 4 hónapos próbaidejére vonatkozó előírást. A pályázókat a kinevezési, megbízási jogkör gyakorlója által létrehozott, a betöltendő munkakör feladatait érintően szakértelemmel rendelkező bizottság hallgatja meg.

A Bartók Béla Emlékház igazgatói álláshelyére beérkezett pályázatok véleményezésére Devich János professor emeritust, a Zeneakadémia rektori tanácsadóját, az előadóművészeti törvény alapján felállított zeneművészeti bizottság elnökét, Vikárius Lászlót, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézet Bartók Archívumának vezetőjét, Vásárhelyi Gábort, Bartók Béla jogörökösét, Gerenday Ágnest, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Művészeti Főosztályának zeneművészeti szakreferensét, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA elnökségi tagját, Ember Csabát, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnökét, a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola igazgatóját, Gőz Lászlót, a Budapest Music Center igazgatóját és a Bartók Béla Emlékház Közalkalmazotti Tanácsának egy delegáltját kérik fel.