Csilla, Noémi

Pietro Borgonovo dirigál az Olasz Kultúrintézet újévi koncertjén

2014.01.09. 12:09

Programkereső

Ulbrich Andrea mezzoszoprán közreműködésével adnak újévi koncertet a MÁV Szimfonikusok az Olasz Kultúrintézetben vasárnap este.

A 19 órakor kezdődő hangverseny műsorán Gioacchino Rossini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Pietro Mascagni, Georges Bizet és Ennio Morricone művei szerepelnek.  Pietro Borgonovo neves fesztiválokon és színházakban tűnt fel szimfonikus művek és operák karmestereként. Részt vett többek között a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a Maggio Musicale Fiorentinón, a Velencei Biennálén és a Ravennai Fesztiválon, valamint rendszeresen dirigálta mások mellett a Római Operaház zenekarát, a Prágai Filharmonikusokat, a milánói Giuseppe Verdi Színház Szimfonikus Zenekarát és a Toszkán Zenekart.

MÁV Szimfonikus Zenekar
MÁV Szimfonikus Zenekar

A magyar-olasz kettős állampolgárságú Ulbrich Andrea a budapesti operaház tagja, számos nemzetközi verseny győztese, énekelt többek között a bécsi Konzerthausban, a Berlini Állami Operaházban, az ugyancsak berlini Deutsche Operben, a Frankfurti Operaházban, valamint Köln, Monte-Carlo, Párizs, Amszterdam, Antwerpen és Brüsszel hangversenytermeiben. A karmesterek közül José Curával, a rendezők közül Zeffirellivel dolgozott mások mellett.