Konrád, Tivadar

Kor-Társ-Magyar- Zene

2014.01.14. 16:35

Programkereső

Január 20-án Körmendi Klára és Pólus László közreműködésével kerül megrendezésre a Kor-Társ-Magyar-Zene c. est az Óbudai Társaskörben.

„Roxán, Isten veled, / Én meghalok! Meg tán ma még! / Ah' tele van a szívem, / Ki nem mondott, rajongó szerelemmel / És meghalok! Nem nézem ittas szemmel / Többé soha, nem csókolja meg / Sóvár szemem, mely könnyel van tele / Mozgásod báját..." Így kezdődik Cyrano de Bergerac utolsó levele, amit felolvas Roxánnak. Levél a múltból, egy noteszból, vagy egy albumból, fontos és kitéphetetlen, mint egy Albumlap. Cyranónak már alig van ereje, ez már nem is Párbeszéd, csak egy monológ, egy hős utolsó csatája, utolsó éneke a régmúltról - Canto nostalgico. Bejárta az élet nagy útját - Via crucis -, mindent legyőzött, túlélt, hogy aztán Bagatell - egy fagerendával agyonüssék...

Kor-Társ-Magyar-Zene (forrás Óbudai Társaskör)
Kor-Társ-Magyar-Zene (forrás Óbudai Társaskör)

Van-e vigasz (Consolatione)? Talán Lót imája az: „Este van Uram, este. Égi tüzed lassan elalszik./Apró csillagok dideregnek. Jaj meghalt egy napod újra./Köszönöm, hogy élek, néked Uram./Köszönöm az estét néked Uram!"