Gertrúd, Patrik

Crescendósok Bécsben

2014.02.13. 20:35

Programkereső

A 2004 óta évi rendszerességgel, Sárospatakon megrendezett Crescendo Nyári Akadémia záróhangversenyeinek legjobbjai közül kapott felkérést Kruchió Rebeka (fuvola), Beéri Benjamin (tenor), illetve Demeter Áron (zongora), hogy a bécsi Collegium Hungaricum 2014 februári hangversenyén képviseljék a rendezényt.

A Crecendo Nyári Akadémia kiváló lehetőséget biztosít az elmélyült munkára az előadó-művészet területén, valamint segít a szakmai megmérettetésekre való felkészülésben. Európai és amerikai zenekarok kiváló szólistái, zene- és képzőművészeti egyetemek tanárai tartanak intenzív mesterkurzusokat közép- és felsőfokú képzéseket művészeti pályára készülő fiataloknak, akik a világ több mint 30 országából érkeztek és 300-an voltak jelen a történelmi iskolavárosban.

Kruchió Rebeka
Kruchió Rebeka

A Crescendo Nyári Akadémiát szervező Ének a Nemzetekért Kulturális Alapítvány 2012 januárja óta rendez szalonkoncerteket magyar és külföldi kulturális intézetek partnereként. Eddigi szalonkoncertjeinknek többek között a budapesti Cseh Centrum, Finn Nagykövetség, Osztrák Kulturális Fórum, Szlovák Intézet, valamint a Nemzeti Galéria, Régi Zeneakadémia és Sárospataki Református Kollégium adtak otthont.

 A hangversenyek fellépői a Nyári Akadémia legeredményesebb résztvevői, műsorukban elhangzanak barokk, klasszikus, romantikus szóló- és kamaraművek.

A Collegium Hungaricum Bécsben immár második alkalommal megrendezésre kerülő Crescendo Szalonkoncert fellépői közül Beéri Benjamin és Demeter Áron a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem hallgatója, Kruchió Rebeka pedig a Johann Sebastian Bach Zeneiskola és a bécsi Zeneakadémia által közösen szervezett rendkívüli tehetségek osztályának tanulója. Mindhárom ifjú művész számos egyéb nemzetközi verseny díjazottja. A hangversenyen zongorán közreműködik Dominkó István zongoraművész, a budapesti ELTE adjunktusa, a Crescendo Nyári Akadémia tanára, és Emma Schaffer osztrák zongoraművész.

A Crescendo Nyári Akadémia művészeti vezetői: Füzesséryné Dudás Eszter brácsaművész és Timothy Bentch (USA) operaénekes. Igazgató: Beat Rink (CH), a Crescendo International alapítója és vezetője.