Konrád

Opus Amadeus Isztambulban

2014.02.28. 21:00

Programkereső

2014. március 2. és április 11. között harmadik alkalommal rendezik meg az Isztambuli Opus Amadeus Kamarazenei Fesztivált, .

A rangos zenei programok között olyan elsőrangú produkciókat hallgathat meg a török nagyváros közönsége, mint a híres török zongoraművész, Özgür Aydin és a Berlini Filharmonikusok Szólistáinak (Alessandro Cappone, Naoko Shimizu és Knut Weber) Mozart-, Mahler- és Brahms-művekből összeállított műsora, az ő koncertjük nyitja a fesztivált március 2-án. Vendége lesz a fesztiválnak az olasz Quintetto Bottesini, a holland Collegium Musicum Den Haag együttes, az ismert hárfaművész, Çağatay Akyol, az Ankarai Filhamonikus Zenekar (AFO) szólistái, két fiatal francia művész, Romain Leleu és Ghislain Leroy, valamint a török Elnöki Szimfonikus Zenekar (CSO) csellókvartetje.

Opus Amadeus Nemzetközi Fesztivál
Opus Amadeus Nemzetközi Fesztivál

A nyolc hangversenyből álló fesztivál szervezője és zenei arculatának meghatározója, Mehmet Mestci minden évben magyar közreműködőket is vendégül lát, köszönhetően annak is, hogy egykor a Zeneakadémián tanult, Matuz István fuvolista növendékeként. 2013-ban az isztambuli Szent Antal-katedrálisban Rajk Judit énekművész és a Corelli Consort telt ház előtt elhangzott barokk műsora zárta az Opus Amadeus Fesztivált, idén, április 11-én ugyanott a Máté Balázs csellista vezette Aura Musicale együttes és a neves osztrák basszista, Wolfgang Bankl ad koncertet, műsoron Bach, Händel, Vivaldi, Purcell és Biber művei.

http://opusamadeus.com/