Beáta, Izolda, Lea

Kínába indul a Budapesti Fesztiválzenekar

2014.03.04. 10:10

Programkereső

A koncertek mellett mesterkurzusokat is tartanak a Budapesti Fesztiválzenekar művészei március 6-15. között Kína nagyvárosaiban. Renaud Capuçon francia hegedűművész több hangversenyen is közreműködik.

A hangversenysorozat Hongkongban kezdődik, ahol a zenekar két alkalommal is koncertezik a város büszkeségének számító, több mint kétezer ember befogadására alkalmas kulturális központban. Ezt követően a kínai főváros Nemzeti Előadóművészeti Központjában, majd a tekintélyes sanghaji Grand Theatre-ben lép fel az együttes. A turné két tajvani hangversennyel zárul a tajpeji Nemzeti Hangversenyteremben.

Fischer Iván
Fischer Iván

Az előadott művek között szerepel Mozart g-moll szimfóniája (K. 550), Bruckner 9. (d-moll) szimfóniája, Borogyin Polovec táncok című műve, Alexander Glazunov a-moll hegedűversenye, Beethoven 7. (A-dúr) szimfóniája és Schubert 8. (h-moll, Befejezetlen) szimfóniája. Több koncerten is közreműködik Renaud Capuçon francia hegedűművész.

A Fischer Iván vezette zenekar Sanghajban árvaházban, középiskolában, gyermekkorházban és öregek otthonában is zenél majd. Hongkongban a BFZ egyik művésze, Bazsinka József tart mesterkurzust, a zenekar igazgatója, Stefan Englert pedig Pekingben tart előadást kulturális menedzsereknek.