Klaudia

Új helyszínen a Beethoven-est

2014.03.22. 09:00

Programkereső

Carlo Ponti vezényletével rendeznek Beethoven-estet március 26-án a Pesti Vigadóban. A MÁV Szimfonikusok hangversenyének szólistája Claudia Yang zongoraművész lesz.

Az eredetileg a Magyar Nemzeti Múzeumba meghirdetett hangverseny helyszínét a nagy érdeklődésre való tekintettel változtatták meg. A most megnyílt Pesti Vigadó méltó helyszíne lesz a koncertnek, amelynek műsorán az Egmont nyitány, a c-moll zongoraverseny és a VII. szimfónia szerepel.

A MÁV Szimfonikus Zenekar sorozatában megvalósuló programban fellép a neves kínai származású maláj zongoraművész, Claudia Yang is. A szólista február 13-án megkapta a Pro Cultura Hungarica díjat, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása során Pekingben adtak át. A több rangos nemzetközi elismeréssel rendelkező művész nagy sikerrel lépett már fel többek között Bécsben, Prágában, Indonéziában, Malajziában, Kína számos nagyvárosában és Magyarországon is.

Carlo Ponti Jr.
Carlo Ponti Jr.

A koncert különlegessége, hogy a közönség ismét találkozhat Carlo Ponti karmesterrel, aki az egyik legnevesebb olasz művészcsalád tagja. A fiatal művész Róma, Milánó, Moszkva, Los Angeles, Bécs ünnepelt karmestere. Az este fél nyolckor kezdődő hangverseny védnökségét Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára vállalta.

A múzeumba megváltott belépők érvényesek, vagy március 25-ig a vásárlás helyszínén visszaválthatók.