Gábor, Karina, Ders

Marco Bianchi zongoraestje az Óbudai Társaskörben

2014.03.26. 17:01

Programkereső

Játsszon a Fidelio és az Óbudai Társaskör közös játékán, és hallgassa meg Ön is Liszt és Chopin műveit Marco Bianchi tolmácsolásában április 4-én.

Marco Bianchi 1971-ben született Olaszországban, a Róma melletti Tivoliban. Liszt Ferenc műveit szülővárosában hallotta először, az Este Villában, ahol a zeneszerző több évig komponált. Zongoratanulmányait az Aquilai Konzervatóriumban kezdte Sergio Calligaris mester tanítványaként, majd 1995-ben kitűnő eredménnyel diplomázott a Teramoi G. Braga Konzervatóriumban Pietro Iadeluca mester tanítványaként.

Marco Bianchi
Marco Bianchi

Liszt művei meghatározó élményt jelentettek számára, ezért döntött úgy, hogy Budapesten folytatja tanulmányait. 1997-ben felvételt nyert a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiára, mesterei: Kecskés Balázs, Szokolay Balázs, Vásáry Tamás voltak. 2004/2005-ös tanévre a Varsói Fryderyk Chopin Zeneakadémiára nyert ösztöndíjat.

Kérdésünk: Liszt Ferenc megörökítette az Este Villában töltött időt. Melyik ciklusa tartalmazza az ottani élményekből táplálkozó darabokat?

A helyesen válaszolók közül ketten partnerükkel ellátogathatnak Marco Bianchi zongoraestjére az Óbudai Társaskörbe április 4-én.