Emőke

Mayuko Kamio a Zeneakadémián

2014.05.06. 11:07

Programkereső

Május 8-án lép fel a japán hegedűművész a Liszt Ferenc Kamarazenekarral. Az együttes 2013/14-es zeneakadémiai évadának záró estje Mendelssohn C-dúr vonósszimfóniájával indul, melyet Mayuko Kamio a 2007. évi Nemzetközi Csajkovszkij Verseny I. helyezettjének virtuóz játéka követ.

A szólista Tokióban debütált tízéves korában Charles Dutoit irányítása alatt s azóta számos rangos zenekarral játszott. A Menuhin Nemzetközi Hegedűverseny történetében ő volt a legfiatalabb művész, aki 1998-ban elnyerte az első díjat. 2004-ben ő lett a Monte Carlói Hegedű Mesterművészek Versenyének győztese illetve Ukrajnában megkapta az első Nemzetközi David Oistrakh Hegedűverseny aranyérmét is. Kamio az 1735-ben Guarneri del Gesu által készített "Sennhauser" hangszeren játszik a Chicagói Stradivari Társaság jóvoltából.

Mayuko Kamio
Mayuko Kamio

Kamio játszott már: az Izraeli és a Müncheni Filharmonikusokkal Zubin Mehta irányítása alatt, az Orosz Nemzeti Filharmonikusokkal Vladimir Spivakov vezényletével, a BBC Filharmonikusokkal és az NHK Szimfonikus Zenekarral Vladimir Ashkenazy vezényletével. Előadóművészként olyan jelentős nagyvárosokban lépett fel mint New York, Washington, Szentpétervár, Moszkva, Frankfurt, Varsó és Tokió. A koncerten elhangzik még Verdi egyetlen vonósnégyese, valamint Liszt Ferenc XIV. Magyar rapszódiája, Wolf Péter zeneszerző átiratában.