Konrád

Pünkösd az MR Gyermekkórussal

2014.05.23. 16:16

Programkereső

A kórus évadjának legjelentősebb hangversenyére május 25-én 16 órától kerül sor a Zeneakadémia Nagytermében. A koncerten az év során elsajátított művekkel lép fel a gyermekkar mindhárom együttese.

Az MR Gyermekkórus szakmailag igen gazdag és színes évadot tudhat maga mögött. Ebben a szezonban a kórus tagjai szerepeltek együtt az MR Szimfonikusokkal és az MR Kórussal, felléptek a világklasszis karmesterrel Kobajasi Kenichiróval, adtak önálló koncerteket a Művészetek Palotájában és a Zeneakadémián, illetve egy erdélyi koncertkörúton is részt vettek. A Magyar Rádió Márványtermében közös hangversenyt adtak egy japán gyermekkarral, melyet a Bartók Rádió is megörökített. Mostani koncertjük nevezhető "Best off" fellépésnek is, hiszen az évad során elsajátított művekkel, és produkciókkal készülnek. Szűcs Beáta vezetésével a legfiatalabbakból alakult Picurkák kórusa két Szőnyi Erzsébet feldolgozást mutat be, a Palánták formációja pedig 20. századi magyar szerzők műveiből válogat.

MR Gyermekkórus
MR Gyermekkórus

A hangversenyen a Nagykórus Kabdebó Sándor vezényletével reneszánsz és romantikus műveket énekel, emellett pedig Szőnyi Erzsébet kórusművel tiszteleg a nemrég kilencvenedik születésnapját ünneplő szerző előtt, de Beischer-Matyó, Karai, Kocsár és Pertis művek is elhangzanak majd. Dr. Matos László vezényletével Zombola Péter: Jubilate Deo című kórusművének ősbemutatójára is sor kerül, illetve az MR szimfonikusokból alakult kamaraegyüttes közreműködésével felcsendül a ritkán előadott Bartók-ciklus, a Hét egynemű kar kiszenekari kísérettel. A kórus az évadban közreműködik még a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 60 éves jubileumi hangversenyén.