Orbán

Újabb koncertsorozatok a Győri Filharmonikusoknál

2014.06.03. 10:00

Programkereső

Veszprém és Tatabánya városa csatalkozik az együttes koncertsorozatainak sorához. A zenekar eddig Győr mellett Mosonmagyaróváron, Pápán, Sopronban, és a csallóközi Dunaszerdahelyen lépett fel rendszeresen.

A két új helyszínnel "a kör bezárult", hiszen ennél nagyobb távolságra már nem érdemes rendszeresen utazniuk."Székesfehérvár Budapest vonzáskörzete, oda fővárosi zenekarok járnak, Veszprémbe azonban már ritkábban jutnak el, másrészt ott van a meglehetősen magas színvonalon működő Mendelssohn Kamarazenekar. Az ottani mozit átalakították egy multifunkcionális teremmé" - indokolta a veszprémi koncertezést Fűke Géza, a zenekar igazgatója.

Fűke Géza
Fűke Géza

Míg Tatabányán bérletes sorozattal jelentkeznek ősztől, Veszprémben négy előadásos sorozatot indítanak és a siker függvényében tárgyalnak a folytatásról."A Felvidék irányába volna még ötletünk, hogy merre lehetne hangversenyeket rendezni" - jegyezte meg az igazgató, aki szerint felmerült, hogy Révkomáromban lépjenek fel rendszeresen, csakhogy az ottani közönségnek Tatabánya éppúgy elérhető közelségben van, mint a győri hangversenyterem.