Dezső

Komolyzenei tehetségkutató ősztől

2014.06.06. 11:37

Programkereső

A "Virtuózok" egy egyedülálló, formabontó tehetségkutató műsor, mely október és karácsony között tíz alkalommal kerül adásba az M1 csatornán. A többi, televízióban sugárzott tehetségkutató showműsorral ellentétben itt kizárólag a klasszikus zenei képzettség és tehetség számít.

A Virtuózok műsorkészítő csapata azokat a fiatalokat próbálja felkutatni, akik kiválóan játszanak a klasszikus zenei hangszerek valamelyikén, vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. A versenyzők a műsorban klasszikus zeneműveket adnak elő - időnként átdolgozva. A versenyzők teljesítményét nemzetközi szinten is elismert szakmai kiválóságokból álló négytagú zsűri értékeli. A Virtuózok csapatának alapvető célja a tehetségkutatás mellett az, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét a nézőkkel. Ehhez sajátos eszközöket használ, hiszen nem csak klasszikus zenei darabokat, hanem szimfonikus zenekarra írott filmzenéket, és a crossover műfaját is alkalmazza. A szervezők szeretnék, ha a komolyzenei dallamok utat találnának minden egyes néző szívéhez.

 

A komolyzene népszerűsítése érdekében a műsorban különböző edukációs elemek is megjelennek, elsősorban a döntős adásokban. Egy adott zeneszerzőre vagy hangszerre vonatkozó érdekesség, információ hangzik el egy - egy produkció előtt a műsorvezetőtől vagy a zsűri valamely tagjától. A Virtuózok műsorkészítő csapata azt szeretné, hogy mindenki, aki részese lesz a műsornak, vagy épp nézőként kíséri figyelemmel a komolyzenét játszó tehetséges fiatalok versenyét, úgy érezze, hogy valami különleges, szép, nemes és szívet gyönyörködtető történet részese.


A jelentkezés feltételeiről itt.