Bernát, Felícia

Sikeres New York-i turnéval zárt a BFZ

2014.06.07. 11:01

Programkereső

Kedvezően fogadta az amerikai kritika a zenekar néhány nappal ezelőtt véget ért miniturnéját, amellyel lezárult az idei szezon is.

Az együttes Fischer Iván vezényletével két Dvořák-koncertet adott május utolsó hétvégéjén a manhattani Avery Fisher Hallban. A zongoraverseny szólóját Garrick Ohlsson játszotta, a csellóversenyben Daniel Müller-Schott működött közre.

Budapesti Fesztiválzenekar
Budapesti Fesztiválzenekar

A hangversenyekről pozitív kritikát közölt többek között a New York Times, a Seen and Heard International és a New York Classical Review. A New York Times kritikusa például a zenekar játékosságát és váratlan meglepetéseit emeli ki, és úgy fogalmaz: az a hangzásvilág, amelyet Fischer Iván három évtized alatt felépített "szenvedélyes és elhivatott" zenészeivel, "következetesen tündöklő". A Budapesti Fesztiválzenekar programja június 12-től templomi és zsinagógai koncertekkel folytatódik, június 19-én, Budapest napján a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon adnak ingyenes hangversenyt, majd augusztus végén több országot érintő turnéra indulnak. New Yorkba legközelebb 2015 januárjában térnek vissza.