Hella

Hatni az érzékekre: Piknik koncertek

2014.06.10. 13:44

Programkereső

A test és lélek kényeztetése, valamint a zenei és kulináris élvezetek egyedülálló összefonódása: a classic.

Esterházy ezzel várja hűséges látogatóit a közkedvelt piknik koncerteken, ahol a zene, a természet közelsége és a kastély varázslatos épülete egyedülálló hangulatot és élményeket tartogat. A szervezők továbbra is szeretnék a két élvezetet kombinálni, azaz a csodálatos akusztikájú Haydn Teremben felcsendülő szimfónikus koncerteket és a piknikezést, ki-ki kedve és tetszése szerint, klasszikusan, kosárral a fűben, vagy pedig asztalnál, elegánsan megterítve az egykori vadászlak közelében a mesés kastélyparkban.

Az első két, júliusi koncerten Jochem Hochstenbach irányítása alatt, nem csak a Pozsonyi Szimfónikusok, hanem olyan ismert szólisták is fellépnek majd, mint a Berlini Filharmónikusok szóló klarinétművésze, Wenzel Fuchs, aki Mozart-klarinétversenyét szólaltatja meg. Az esten felcsendül Csajkovszkij csodálatos V. szimfóniája is.

Piknik koncertek
Piknik koncertek

Augusztusban az operáé a főszerep, többek között Giuseppe Verdi Rigoletto, Gioachino Rossini Sevillai borbély és Gaetano Donizetti Szerelmi bájital című operáiból, a zenetörténet legszebb áriái és duettjei csendülnek fel fiatal sztárok előadásában. Rigoletto lánya, Gilda szerelme „drága nevét" énekli meg, amelyről nem is sejti, hogy nem a szeretett férfi igazi neve. Figaro itt, Figaro ott - énekli Rossini ravasz, önmagát nélkülözhetetlennek gondoló borbélya, míg Donizetti félénk Nemorinója azért imádkozik, hogy a szerelmi bájital hasson hőn szeretett Adinájánál. A szerelmesek történetei jelmez és álarc nélkül is képesek elvarázsolni hallgatóságukat.

2014. július 5., szombat, 19.30 ,Haydn Terem, Wenzel Fuchs és a Pozsonyi Szimfonikusok, vezényel Jochem Holstenbach

2014. július 6., vasárnap, 11.00 Haydn Terem, Wenzel Fuchs és a Pozsonyi Szimfonikusok, vezényel Jochem Holstenbach

2014. augusztus 9., szombat, 19.30, Haydn Terem, Rosa Feola, szoprán | Maxim Mironov, tenor | Jonathan Beyer, bariton Pozsonyi Szimfonikusok | Jochem Hochstenbach, karmester

2014. augusztus 10., vasárnap 11.00, Haydn Terem, Rosa Feola, szoprán | Robert McPherson, tenor | Jonathan Beyer, bariton Pozsonyi Szimfonikusok | Jochem Hochstenbach, karmester

Kérdésünk: melyik film betétzenéjeként lehetett talán a legtöbbször hallani Mozart A-dúr klarinétversenyét?

A helyesen válaszolók közül egyvalaki partnerével ellátogathat egy tetszőlegesen kiválasztott koncertre a fentiek közül.