Konstantin

Zene karnyújtásnyira: őszi bérletek a Zeneakadémián

2014.06.10. 18:51

Programkereső

Világsztárok és a Zeneakadémiához kötődő hazai kiválóságok sora karnyújtásnyira a közönségtől: az építéskori pompáját visszanyert, s kívül-belül megújult Liszt Ferenc téri zenepalotába már bérleteket is válthatnak a zenekedvelők.

A Zeneakadémia Koncertközpont 2014 őszi saját rendezésű koncertjeit jelentős kedvezménnyel kínálja egy-egy csokorba gyűjtve. A bérletekben azok az elsősorban klasszikus zenei műfajok kapnak kiemelt figyelmet, amelyek a Zeneakadémia bensőséges hangulatú és páratlan akusztikájú tereiben találnak igazi otthonukra. A Zeneakadémia világra szóló kamarazenei hagyományait viszi tovább két bérlet Kamarazene karnyújtásnyira címen olyan előadókkal, mint Kim Kashkashian, Steven Isserlis, Jean-Efflam Bavouzet, Perényi Miklós vagy Szabadi Vilmos.

Zeneakadémia
Zeneakadémia

 A Zenekar a központban című bérlet valamennyi hangversenyén sztárszólisták - köztük Isabelle Faustés Fenyő László - lesznek a főszereplők. A vokális zenekultúra krémjét fogja össze az Ének karnyújtásnyira bérlet, melyben a legkiválóbb hazai kórusok mellett a világ egyik legjobb lírai tenorja, Ian Bostridge mutatkozik be. Két különleges, csak a Zeneakadémián átélhető tanszéki bemutatkozó gálaest mellett a Kodály születésnapján megtartott hagyományos ünnepi hangversenyt kínálja az Élesben bérlet. A Tiszta barokk a historikus előadói gyakorlat két nemzetközi sztáregyüttesét (The King's Consort, Holland Baroque Society) is elhozza a Zeneakadémiára. A népzenei hagyomány leghitelesebb őrzői: a Vujicsics Együttes, Sebestyén Márta és Szalóki Ági lépnek a színpadra az Akusztikus, autentikus bérlet hangversenyein, a Liszt-kukacok Akadémiája bérlet pedig a felső tagozatos általános iskolásoknak (és családtagjaiknak) szól három hangszerbemutató koncerttel.A bérletek megvásárolhatók a Zeneakadémia honlapján, illetve Liszt Ferenc téri jegypénztárában.