Hella

Lovagi címet kapott Schiff András

2014.06.14. 06:33

Programkereső

A legmagasabb uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, Új év alkalmából, valamint II. Erzsébet királynő júniusi "hivatalos" születésnapján.

A 88 esztendős királynő születésnapja valójában április 21-én van, de a jeles ünnepet az évszázados hagyománynak megfelelően mindig június második szombatján, színpompás katonai tiszteletadással ünnepli meg az ország. Az idei ceremónia előestéjén ismertetett 119 oldalas születésnapi kitüntetési listán 1149 név sorakozik,közülük harmincan részesültek a legmagasabb elismerésben, a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangban. 

Schiff András
Schiff András

Köztük van a Londonban élő Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Schiff András is, aki a hivatalos indoklás szerint a zeneművészetért kifejtett tevékenységéért veheti majd át a kitüntetést a Buckingham-palotában. Schiff Andrást tavaly decemberben hatvanadik születésnapja alkalmából a nemzetközi zenei élet egyik legrangosabb elismerésével, a 200 éve alapított londoni Királyi Filharmóniai Társaság (RPS) Aranymedáljával is kitüntették.